PIMEC

PIMEC veu bé que la línia ICO per als ajuntaments sigui obligatòria i més els que tenen factures impagades fora de termini.
Barcelona, 21 de febrer del 2012. Davant les informacions difoses que parlen sobre el mecanisme que permetrà una millor utilització de la línia ICO perquè els ajuntaments paguin als seus proveïdors, PIMEC veu bé que sigui obligatòria per als consistoris que tenen factures impagades fora del termini que marca la Llei 15/2010, de Mesures de Lluita contra la Morositat.

Tot i que pot entendre que els ajuntaments recelin de demanar aquests crèdits perquè tenen un interès alt, assenyala que els alcaldes han d’assumir els seus deutes. Fins ara, el fet que no paguin les factures pendents ha provocat que les pimes i els autònoms hagin d’assumir interessos pel finançament que han hagut de demanar als bancs per culpa d’aquestes demores en els pagaments. Una situació que no és justa en absolut, perquè els proveïdors han complert amb la seva part del contracte. A banda, el fet que les pimes i els autònoms hagin d’assumir els impagats provinents de les Administracions Públiques, acaba provocant molts tancaments d’empresa, i per tant, la destrucció directa de molts llocs de treball i augment del nombre d’aturats.

PIMEC, que forma part de la Plataforma Multisectorial contra la Morosidad, demana que es prioritzi el pagament de les factures a les pimes i autònoms que estiguin al límit del tancament perquè tenen fins a un 70% de la seva facturació vinculada a serveis prestats a les administracions públiques.
Per això, la patronal creu que només si els 5.000M€ de la línia s’esgoten, es podrà considerar que els mecanismes han estat encertats, més tenint present les dades conegudes sobre el deute dels ajuntaments i Administracions Públiques envers les empreses.
 
< Anterior   Següent >

Patrocinadors

Martín i Cachón Insurance Brokers
Hidrotarraco
Jung Iberica
Bender
SyG
Saunier Duval

Col.laboradors

Fenie Energia
Sanejaments Vives
Technofont
OCAICP
Frigicoll
Tuvr
Salvador Escoda
Vaillant
Nou Sumape
Schneider
Previntegral Group
Baxi Roca
ECA
Panasonic
Luxiform
GUERIN
Servei, S.A.
Cepsa
Teclisa
Gas Natural
PlanaFabrega
Golmar
Elektra
Saltoki
Ematsa

Cercador

Ámbit

PoblacióHorari

Horari Oficines Gremi:
Del 12/setembre a 30/juny:
  • de dilluns a dijous de 8:00h. a 17:00h.
  • divendres de: 8:00h. a 14:30h.

L'horari per consultes tècniques serà:
  • OCA: atenció telefònica
  • TÜV RHEINLAND: els dimecres de 15:00h. a 17:00h.
  • ECA: dijous de 8:30h a 10:30h.

On Som?